Lučka uprava Dubrovnik proslavila 20. rođendan


Dubrovačko neretvanski župan Nikola Dobroslavić nazočio je u ponedjeljak svečanosti kojom je Lučka uprava Dubrovnik proslavila svoj 20. rođendan.Župan je čestitao Upravi na pripremi novih projekata te tadašnjoj gradskoj oporbi a  današnjoj vlasti što su zaustavili sporni projekt terminala za brodove na kružnim putovanjima.                                                                                            
Župan je izjavio:
"Lučka uprava Dubrovnik se ima čime pohvaliti. Imamo pristan i nema nikakvog spora oko toga da nam brodovi trebaju, samo moramo utvrditi mjeru ticanja i vjerujem da će se ona naći. Zahvaljujem Vladi što je jamstvima omogućila velike projekte i čestitam Upravi koja planira nove projekte posebice na Batahovini" .

Dubrovnik je čak 600 godina prije donošenja Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama, još davne 1395. godine donio prvi pomorski ugovor o pomorskom osiguranju.

Lučka uprava Dubrovnik osnovana je 1997. godine, a kako je naglasio bivši ravnatelj Kristijan Pavić kroz grušku luku od osnivanja do danas prošlo je čak 12 milijuna putnika.

Ravnatelj Blaž Pezo rekao je kako je ključan dio razvoja bilo potpisivanje ugovora o zajmu s Europskom bankom za obnovu razvoj 2005. godine čime je financiran projekt rekonstrukcije 850 metara nove operativne obale, a dodatkom ugovora iz 2010. godine realiziran i nastavak projekta s 230 metara nove operativne obale na Batahovini.

Inače, svečanost je započela predstavljanjem knjige Nevena Jerkovića ”Putnički krstaši u Dubrovniku 1 i 2”.
Ovom prilikom dodijeljene su i zahvalnice i koje su primili bivši ravnatelji Vlaho Đurković, Kristijan Pavić i Antun Asić, koordinator operative Ivo Pavlović i računovodstveni djelatnik Maro Marinović.


                                                                       

Recent Nautical News Entries

Omiš dobiva svoju “Zapadnu obalu”

Grad Omiš bi u ljeto 2021. godine trebao dobiti prvu gradsku luku.

September.19.2018

Luka Zadar kreće u veliki investicijski ciklus

Tvrtka Luka Zadar oglasila je Glavnu skupštinu za 30. kolovoza na kojoj će se potvrditi dokapitalizacija te tvrtke.

August.27.2018

U Šibenik stigla još jedna ljepotica

"Sagitta alba" je ponovno stigla u Šibenik.

August.24.2018

Pomorska nesreća u Pelješkom kanalu

Jučer se oko 11 sati desila pomorska nesreća u Pelješkom kanalu.

August.23.2018

Superjahta "GO" stigla u Dubrovnik

Superjahta "Go" je krenula na svoje prvo puto

August.20.2018