Idući vikend počinje 18. Šibenska regata krstaša


Slijedeći vikend počinje 18. Šibenska regata krstaša.Regatu organizira Jedriličarski klub Val, a na regati se očekuje tridesetak vrhunskih posada.
Na predstavljanju regate, predsjednik JK Val, nam je izjavio:
"Sad smo punoljetni, ali s obzirom da smo svih 18 regata napravili u istom sastavu malo nas uhvati muka kako godine lete. Dogodine upisujemo fakultet, a kad diplomiramo nadajmo se da ćemo imati i lučicu u Šibeniku. Regatu radimo pod idejom promoviranja jedrenja i očuvanja pomorske baštine te sv. Nikolu, zaštitnika pomoraca. Jedri se u samom gradu i zbog toga je naša regata posebna jer je cijeli grad gledalište i rijetko se gdje to može vidjeti. Osmisli smo i dosta zanimljivih stvari koje će se odvijati na kopnu. U subotu ujutro imamo budnicu Šibenske narodne glazbe, u grad će doći dosta vrtićke djece koja će nastupati s predstavama na rivi, a bit će tu i etno radionica. Naravno, tu je i Marendin na tvrđavi Barone odakle se najbolje može pratiti regata, a ulaz za sve građane bit će besplatan.".

U subotu u 11:00 sati gradonačelnik Željko Burić će otvoriti svečano regatu pucnjem iz malog topa.
Gradonačelnik je izjavio:
"
Jedino što me čini napetim je taj top, ali ove godine Valovci su mu nabavili profesionalni čepiće za uši. Ono što me posebno veseli oko regate je što je ona, kao i svake godine, uvod u sav šušur koji nas u prosincu očekuje u gradu. Sjajna je to priča koja povezuje jedrenje, grad i naš fortifikacijski sustav, a jedino što priželjkujem je dobro vrijeme za jedriličare. Kad bude gotova nova zgrada Vala i lučica zaokružit ćemo cijelu tu jedriličarsku priču.".

U subotu će priznanje ‘Valovi Šibenika’, koje se dodjeljuje onima koji su spašavali u nesrećama na moru jedriličare ili su sami jedriličari, po drugi put pripasti murterskom lučkom u Branku Rameši.

Recent Nautical News Entries

Braća Fantela drugi u Srebrnoj skupini klase 49er

Petog dana Europskog prvenstva u poljskom Gdyniju, Šime i Mihovil Fantela su prvi prošli kroz cilj.

July.13.2018

Kod Zlarina potonuo gliser

U subotu, 07. srpnja, se desila pomorska nesreća.

July.10.2018

U Zadar stigla jedna od najvećih jahti na svijetu

Sinoć je u Zadar stigla jahta koja se nalazi na popi

July.09.2018

DAMOR 800 - 20% last minute popust!

Iskoristite poseban popust ove sezone - čak 20% popusta za charter motornog broda Damor 800! 

July.06.2018

VREMENSKO IZVJEŠĆE na dan 05.07.2018

UpozorenjeMoguća je magla. Prema kraju dana i sutra mjestimice neverin, uglavnom na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana. 

July.05.2018