Idući vikend počinje 18. Šibenska regata krstaša


Slijedeći vikend počinje 18. Šibenska regata krstaša.Regatu organizira Jedriličarski klub Val, a na regati se očekuje tridesetak vrhunskih posada.
Na predstavljanju regate, predsjednik JK Val, nam je izjavio:
"Sad smo punoljetni, ali s obzirom da smo svih 18 regata napravili u istom sastavu malo nas uhvati muka kako godine lete. Dogodine upisujemo fakultet, a kad diplomiramo nadajmo se da ćemo imati i lučicu u Šibeniku. Regatu radimo pod idejom promoviranja jedrenja i očuvanja pomorske baštine te sv. Nikolu, zaštitnika pomoraca. Jedri se u samom gradu i zbog toga je naša regata posebna jer je cijeli grad gledalište i rijetko se gdje to može vidjeti. Osmisli smo i dosta zanimljivih stvari koje će se odvijati na kopnu. U subotu ujutro imamo budnicu Šibenske narodne glazbe, u grad će doći dosta vrtićke djece koja će nastupati s predstavama na rivi, a bit će tu i etno radionica. Naravno, tu je i Marendin na tvrđavi Barone odakle se najbolje može pratiti regata, a ulaz za sve građane bit će besplatan.".

U subotu u 11:00 sati gradonačelnik Željko Burić će otvoriti svečano regatu pucnjem iz malog topa.
Gradonačelnik je izjavio:
"
Jedino što me čini napetim je taj top, ali ove godine Valovci su mu nabavili profesionalni čepiće za uši. Ono što me posebno veseli oko regate je što je ona, kao i svake godine, uvod u sav šušur koji nas u prosincu očekuje u gradu. Sjajna je to priča koja povezuje jedrenje, grad i naš fortifikacijski sustav, a jedino što priželjkujem je dobro vrijeme za jedriličare. Kad bude gotova nova zgrada Vala i lučica zaokružit ćemo cijelu tu jedriličarsku priču.".

U subotu će priznanje ‘Valovi Šibenika’, koje se dodjeljuje onima koji su spašavali u nesrećama na moru jedriličare ili su sami jedriličari, po drugi put pripasti murterskom lučkom u Branku Rameši.

Recent Nautical News Entries

Omiš dobiva svoju “Zapadnu obalu”

Grad Omiš bi u ljeto 2021. godine trebao dobiti prvu gradsku luku.

September.19.2018

Luka Zadar kreće u veliki investicijski ciklus

Tvrtka Luka Zadar oglasila je Glavnu skupštinu za 30. kolovoza na kojoj će se potvrditi dokapitalizacija te tvrtke.

August.27.2018

U Šibenik stigla još jedna ljepotica

"Sagitta alba" je ponovno stigla u Šibenik.

August.24.2018

Pomorska nesreća u Pelješkom kanalu

Jučer se oko 11 sati desila pomorska nesreća u Pelješkom kanalu.

August.23.2018

Superjahta "GO" stigla u Dubrovnik

Superjahta "Go" je krenula na svoje prvo puto

August.20.2018