Scarlino - Kljaković Gašpić šesti nakon prvog dana na EP


 

 

Ivan Kljaković Gašpić je odličan šesti nakon prvog dana natjecanja na Europskom prvenstvu za klasu Finn. TakoÄ‘er jako dobar plasman zasad za mladog Josipa Olujića koji se nalazi na 19. mjestu. Tudor Bilić je 49.

U talijanskom Scarlinu danas je počelo Europsko prvenstvo za klasu Finn. Na regatno polje je isplovila flota od 69 kormilara, koji su danas odjedrili dva plova. Dan nije krenuo glatko. Prvi start je bio predviÄ‘en u 12 sati, meÄ‘utim zbog nestabilnog vjetra startalo se tek oko sat i pol kasnije. Jedrilo se po oko osam čvorova vjetra. Kao i obično na EP ove klase jedri se u jednoj floti, svi zajedno, nema kvalifikacijskih skupina, što znači da je u svakom plovu jako puno bodova u igri i svaka greška skupo se plaća.

Olimpijac Ivan Kljaković Gašpić startao je s desetim i osmim ulazom u cilj, što mu je donijelo odlično šesto mjesto nakon prvog dana natjecanja, iako Ivan nije sasvim zadovoljan kako je jedrio.
- Težak dan je bio danas. Imao sam problema s brzinom, tako da sam na prvu oznaku u oba plova došao oko 30. mjesta i morao se do kraja izvlačiti – komentirao je Ivan. 
Stići s 30. mjesta u sam vrh flote do cilja još je jedan pokazatelj iznimnog znanja našeg kormilara.

Raduje i 19. mjesto mladog Josipa Olujića, koji jedri svoju prvu seniorsku sezonu. Lani je Olujić bio europski juniorski prvak. Prvi put na natjecanju ove razine za klasu Finn nastupa i Trogiranin Tudor Bilić, zasad je 49.

Poveo je Španjolac Rafael Trujillo, ispred Rusa Eduarda Skornyakova i Austrijanca Floriana Raudaschla.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019