Hidroavion sletio u dubrovački akvatorij


Prvo slijetanje hidroaviona u dubrovački akvatorij popraćeno je s oduševljenjem i putnika i gledatelja. European Coastal Airlines još uvijek radi na dozvoli za platformu, no zasad, imaju samo ponton, ali jučerašnji probni let odradili su predstavnici Županije na čelu sa županom Nikolom Dobroslavićem. "Do Korčule i Lastova za nešto malo više od pola sata, lijepo lagano, što ću vam govorit!", oduševljen je bio župan po slijetanju u Orsan nakon ručka na Lastovu. Povezivanje hidroavionom čeka se na području naše županije kao ozeblo sunce.
hidroavion u Dubrovniku
"Razgovaramo kako bi se moglo ipak neko područje unutar gruškog lučkog područja odrediti za platformu za pristan hidroaviona, jer izoliranost našeg područja moramo riješiti što prije. Uložit ćemo sve napore da se to učini što prije", odlučan je bio župan, odlučniji pri slijetanju nego pri polijetanju.

Direktor European Coastal Airlinesa Klaus Dieter Martin, pilot s 30-godišnjim iskustvom pak požalio se kako već četiri godine čekaju dozvolu da bi na kraju ispalo da čekaju dozvolu za područje na koje uopće ne mogu slijetati niti manevrirati.

"Ne, Batahovina nije moguća lokacija, tamo je vjetar toliko jak da često zatvaraju most i za automobile. Avioni tuda ne mogu manevrirati. Ako nema sigurnosti, tako nećemo letjeti", odlučan je Martin koji se ipak nada pozitivnijem rješenju situacije nakon razgovora s predstavnicima županije, obzirom da su jedini u Hrvatskoj koji povezuju udaljena područja.

Zasad lete prema Vela Luci, Korčula čeka suglasnost konzervatora, Lastovu i Splitu, a planiraju se povezati i s talijanskim gradovima Barijem i Brindisijem.

Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019