Službeno: Zapadna obala neće biti gotova do 15. travnja!


Tvrtke Pomgrad i Konstruktor do četvrtka (15. ožujka) moraju definirati rok završetka radova na Zapadnoj obali. Novost je kako Konstruktor ostaje glavni izvoÄ‘ač meÄ‘utim glavninu radova preuzet će Pomgrad, koji je glavni podizvoÄ‘ač.

Zaključci su to današnjeg sastanka zamjenika splitskog gradonačelnika Jure Šundova sa predstavnicima Konstruktora i Pomgrada na temu radova na zapadnoj obali.
Osim toga, konstatirano je kako je Konstruktor 9. ožujka isplatio dio plaća svojim zaposlenicima no time je riješen tek dio problema koje glavni izvoÄ‘ač ima budući preostaju poteškoće sa nabavkom goriva i repromaterijala. Stoga Konstruktor nastavlja radove kao glavni izvoÄ‘ač ali u bitno smanjenom opsegu.

Na sastanku je procijenjeno i kako, unatoč činjenici da radovi nisu bili u potpunosti obustavljeni, u protekla dva tjedna izgubljeno je oko desetak radnih dana te nije realno očekivati završetak radova u predviÄ‘enom roku, to jest do 15. travnja. Stoga je dogovoreno kako obje tvrtke u iduća dva dana moraju detaljno analizirati koliko je vremena izgubljeno i definirati obim poslova koji preostaju a potom i utvrditi rok završetka svih radova.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019