Roko Copić peti na regati u Crikvenici


Riječ je o regati s koeficijentom 1.6 koja je okupila mlade jedriličare od prošlog petka do nedjelje. Na regatnom polju je u petak i subotu bilo dosta valovito i s jakim kurentom, a s dosta slabom južinom. Po tim uvjetima se Roko Copić vrlo dobro snašao i četiri jedrenja je završio kao peti, prvi, šesti i četvrti.

U nedjelju, posljednji dan regate, puhalo je “vedro” jugo. U prijevodu, bilo je iznimno teško, vodena prašina u zraku, velik valovi i uvjeti koji su bili na rubu regularnosti jedrenja. Taj plov se nije bodovao i nakon 4 plova od prva dva dana Roko se plasirao na 5. mjesto ukupno, a 4. meÄ‘u domaćim natjecateljima. Znači, nastavlja svoj niz vrlo dobrih rezultata u 2014. i rad s trenerima Piasevolijem i Klibom pokazuje iznimne rezultate. Ovo mu je ujedno druga regata koja se boduje za sastav reprezentacije, a još će ih se održati 3 od kojih će se sastaviti konačna rang ljestvica za sastav reprezentacije koja će predstavljati Hrvatsku u Poljskoj.

Hrvoje Svračak je pri izlasku iz ove klase s mislima već na idućoj jedriličarskoj stepenici, klasi Laser. Uvjeti laganog vjetra koji su vladali prva dva dana nisu bili optimalni za jedriličara s njegovom masom, ali svejedno je imao dolaske na prve oznake meÄ‘u prvih 10. Kasnije u polju je radio neke taktičke greške, pa je to rezultiralo lošijim plasmanim i regatu je završio oko 70. mjesta.

RokoCopićRecent Nautical News Entries

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019

Danas počinje međunarodni nautički sajam Croatia Boat Show u Splitu

Izuzetna nam je čast najaviti 21. CROATIA BOAT SHOW, koji pocinje danas na Zapadnoj obali u Splitu.

April.11.2019

Kiša odgodila Croatia Boat Show

Organizacijski odbor 21. Croatia Boat Showa odlučio je odgoditi početak sajma za 24 sata.

April.09.2019