Roko Copić peti na regati u Crikvenici


Riječ je o regati s koeficijentom 1.6 koja je okupila mlade jedriličare od prošlog petka do nedjelje. Na regatnom polju je u petak i subotu bilo dosta valovito i s jakim kurentom, a s dosta slabom južinom. Po tim uvjetima se Roko Copić vrlo dobro snašao i četiri jedrenja je završio kao peti, prvi, šesti i četvrti.

U nedjelju, posljednji dan regate, puhalo je “vedro” jugo. U prijevodu, bilo je iznimno teško, vodena prašina u zraku, velik valovi i uvjeti koji su bili na rubu regularnosti jedrenja. Taj plov se nije bodovao i nakon 4 plova od prva dva dana Roko se plasirao na 5. mjesto ukupno, a 4. meÄ‘u domaćim natjecateljima. Znači, nastavlja svoj niz vrlo dobrih rezultata u 2014. i rad s trenerima Piasevolijem i Klibom pokazuje iznimne rezultate. Ovo mu je ujedno druga regata koja se boduje za sastav reprezentacije, a još će ih se održati 3 od kojih će se sastaviti konačna rang ljestvica za sastav reprezentacije koja će predstavljati Hrvatsku u Poljskoj.

Hrvoje Svračak je pri izlasku iz ove klase s mislima već na idućoj jedriličarskoj stepenici, klasi Laser. Uvjeti laganog vjetra koji su vladali prva dva dana nisu bili optimalni za jedriličara s njegovom masom, ali svejedno je imao dolaske na prve oznake meÄ‘u prvih 10. Kasnije u polju je radio neke taktičke greške, pa je to rezultiralo lošijim plasmanim i regatu je završio oko 70. mjesta.

RokoCopićRecent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019