JOÅ  TRI TJEDNA DO ZAGREBAÄŒKOG SAJMA NAUTIKE


Tradicionalni Zagrebački nautički sajam održat će se od 19. do 23. veljače 2014. u paviljonima Zagrebačkog velesajma, a u svom 23. izdanju izložiti će bogatu ponudu brodskih motora, opreme za ronjenje, ribolov i jedrenje, te nautičke odjeće i obuće, što tu priredbu redovito čini dobro posjećenom, kao i poslovno najuspješnijim nautičkim sajmom u regiji. I ove godine smo zaokružili cjelinu hrvatske turističko nautičke ponude i enogastronomije. Zagrebačkom sajmu nautike pridružio se Hotel & Gastroteh, meÄ‘unarodni sajam gastronomije, hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa i InGa, sajam gastronomskih inovacija – sajmovi za prste polizati!

Sajam je nezaobilazno mjesto okupljanja najpoznatijih svjetskih proizvoÄ‘ača plovila, ali i domaćih brodograditelja. Ovogodišnji će sajam pratiti i stručni skupovi u organizaciji udruga malih brodograditelja, a biti će tu i bazen smješten u paviljonu 10a u kojem će ronioci iz Hrvatske i inozemstva demonstrirati svoje umijeće te još mnogo atraktivnih sadržaja.

Nautički sajam prati slogan „Ploviti, otkrivati, živjeti“, a hrvatskim malim brodograditeljima nude se posebne pogodnosti kako bi posjetitelji u sajamskim paviljonima mogli vidjeti ono najzanimljivije iz njihovih škverova. Gotovo svi domaći brodograditelji koji uspješno opstaju na tržištu spremaju svoje nove modele koje će predstaviti nautičkoj publici u Zagrebu. MeÄ‘u mnogobrojnim plovilima koja iz hrvatskih brodogradilišta stižu u paviljone Zagrebačkog velesajma,  ističe se svjetska i hrvatska premijera nove motorne jahte MIRAKUL 40 dužine gotovo 12 m, kao i hrvatska premijera atraktivne brodice s vanbrodskim motorom Leidi 800.

Na štandu portala nautica-portal.com očekuje vas HReko -hrvatski hibridni koncept ekološki neutralnog broda pogonjenog vjetrom i električnom energijom prikupljenom putem solarnih panela rezultat je suvremenog promišljanja o neophodnosti drugačijeg i odgovornijeg odnosa prema moru i okolišu, stvoren da pruži najviše nautičkih užitaka upravo na hrvatskom dijelu obale, u brojnim lukama i lučicama, uvalama i skrovitim mjestima stotina jadranski otoka. Njegov autor i dizajner Joso Perković na specifičan je način iskoristio svoje pomorsko znanje i iskustvo kako bi stvorio brod sa brojnim poboljšanjima plovnih karakteristika, inovacijama u položaju i graÄ‘i jarbola i jedrilja, te funkcionalnim rješenjima stabilnosti, graÄ‘en suvremenim tehnikama i materijalima. Dodatne su mu posebnosti izuzetna sigurnost plovila, izvrsne maritimne karakteristike i laka upravljivost, zbog koje HRekom 1000, unatoč njegovoj veličini, s lakoćom upravlja samo jedna osoba.

Ako i niste ozbiljan kupac, svoj dolazak na sajam shvatite kao zalog za budućnost, jer možda baš primjerak u koji se zagledate bude vaš već sljedeće godine! A ako vam se posreći, možda otplovite sa sajma sa glavnom nagradom. Gumeni čamac na napuhavanje YAM 340S i vanbrodski motor Yamaha F6CMHS čekaju da ih netko osvoji! „Ploviti, otkrivati, živjeti“ i još kažemo uživati, naš je moto sajma. Iskreno, želimo to i Vama!

 


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019