Iz zime u proljeće: Sljedeći vikend blizu 20°C!


 

Južina i oblaci tijekom nedjelje uvod su u prolaznu i slabo izraženu promjenu vremena pred nama. Promjena će donijet kišu posvuda u Dalmaciji, snijeg je moguć samo u najvišem gorju, iznad 1300 metara nadmorske visine. Sve više temperature zraka prema kraju novog tjedna značajno će otapati snijeg u planinama i diljem Zagore.

Jugo pa bura


ponedjeljak promjenjivo oblačno s kraćim sunčanim razdoblja. Povremeno će padati kiša, ponegdje je moguća grmljavina, a u višem gorju snijega. Prema kraju dana na sjevernom Jadranu smirivanje vremena. Na sjevernom Jadranu će zapuhati umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. u Dalmaciji jugo, ali će se bura postupno širiti prema jugu. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 2 do 5°C, uz obalu i na otocima od 5 do 10°C. Najviše dnevne temperature od 7 do 13°C.

utorak postupna stabilizacija s više sunca na sjevernom Jadranu, malo kiše moguće je još u srednjoj i južnoj Dalmaciji. Puhat će umjerena bura, još ujutro ponegdje pojačana. Jutro će biti malo hladnije, najviše dnevne temperature većinom od 8 do 13°C.

Srijedačetvrtak petak donose pretežno sunčano i suho vrijeme. Puhat će slaba do umjerena bura. Jutra će biti prohladna pa će posvuda u Zagori biti mraza, a jutarnje temperature uz obalu većinom od 0 do 5°C. Najviše dnevne temperature bit će u postupnom porastu; u srijedu oko 12°C, a u petak će ponegdje prijeći 15°C:

Subota najtoplija


Još toplije bit će tijekom pretežno sunčane subote. Nakon slabe bure u noći, danju će zapuhati slab jugozapadnjak i jugo. Najtopliji dan u tjednu donijet će dah proljeća s najvišim dnevnim temperaturama od 13 do 18°C!

Pretežno sunčano zadržat će se i u toplu nedjelju, no krajem dana moguće je postupno naoblačenje.


Recent Nautical News Entries

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019

Danas počinje međunarodni nautički sajam Croatia Boat Show u Splitu

Izuzetna nam je čast najaviti 21. CROATIA BOAT SHOW, koji pocinje danas na Zapadnoj obali u Splitu.

April.11.2019