Iz zime u proljeće: Sljedeći vikend blizu 20°C!


 

Južina i oblaci tijekom nedjelje uvod su u prolaznu i slabo izraženu promjenu vremena pred nama. Promjena će donijet kišu posvuda u Dalmaciji, snijeg je moguć samo u najvišem gorju, iznad 1300 metara nadmorske visine. Sve više temperature zraka prema kraju novog tjedna značajno će otapati snijeg u planinama i diljem Zagore.

Jugo pa bura


ponedjeljak promjenjivo oblačno s kraćim sunčanim razdoblja. Povremeno će padati kiša, ponegdje je moguća grmljavina, a u višem gorju snijega. Prema kraju dana na sjevernom Jadranu smirivanje vremena. Na sjevernom Jadranu će zapuhati umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. u Dalmaciji jugo, ali će se bura postupno širiti prema jugu. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 2 do 5°C, uz obalu i na otocima od 5 do 10°C. Najviše dnevne temperature od 7 do 13°C.

utorak postupna stabilizacija s više sunca na sjevernom Jadranu, malo kiše moguće je još u srednjoj i južnoj Dalmaciji. Puhat će umjerena bura, još ujutro ponegdje pojačana. Jutro će biti malo hladnije, najviše dnevne temperature većinom od 8 do 13°C.

Srijedačetvrtak petak donose pretežno sunčano i suho vrijeme. Puhat će slaba do umjerena bura. Jutra će biti prohladna pa će posvuda u Zagori biti mraza, a jutarnje temperature uz obalu većinom od 0 do 5°C. Najviše dnevne temperature bit će u postupnom porastu; u srijedu oko 12°C, a u petak će ponegdje prijeći 15°C:

Subota najtoplija


Još toplije bit će tijekom pretežno sunčane subote. Nakon slabe bure u noći, danju će zapuhati slab jugozapadnjak i jugo. Najtopliji dan u tjednu donijet će dah proljeća s najvišim dnevnim temperaturama od 13 do 18°C!

Pretežno sunčano zadržat će se i u toplu nedjelju, no krajem dana moguće je postupno naoblačenje.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019