Iz zime u proljeće: Sljedeći vikend blizu 20°C!


 

Južina i oblaci tijekom nedjelje uvod su u prolaznu i slabo izraženu promjenu vremena pred nama. Promjena će donijet kišu posvuda u Dalmaciji, snijeg je moguć samo u najvišem gorju, iznad 1300 metara nadmorske visine. Sve više temperature zraka prema kraju novog tjedna značajno će otapati snijeg u planinama i diljem Zagore.

Jugo pa bura


ponedjeljak promjenjivo oblačno s kraćim sunčanim razdoblja. Povremeno će padati kiša, ponegdje je moguća grmljavina, a u višem gorju snijega. Prema kraju dana na sjevernom Jadranu smirivanje vremena. Na sjevernom Jadranu će zapuhati umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. u Dalmaciji jugo, ali će se bura postupno širiti prema jugu. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 2 do 5°C, uz obalu i na otocima od 5 do 10°C. Najviše dnevne temperature od 7 do 13°C.

utorak postupna stabilizacija s više sunca na sjevernom Jadranu, malo kiše moguće je još u srednjoj i južnoj Dalmaciji. Puhat će umjerena bura, još ujutro ponegdje pojačana. Jutro će biti malo hladnije, najviše dnevne temperature većinom od 8 do 13°C.

Srijedačetvrtak petak donose pretežno sunčano i suho vrijeme. Puhat će slaba do umjerena bura. Jutra će biti prohladna pa će posvuda u Zagori biti mraza, a jutarnje temperature uz obalu većinom od 0 do 5°C. Najviše dnevne temperature bit će u postupnom porastu; u srijedu oko 12°C, a u petak će ponegdje prijeći 15°C:

Subota najtoplija


Još toplije bit će tijekom pretežno sunčane subote. Nakon slabe bure u noći, danju će zapuhati slab jugozapadnjak i jugo. Najtopliji dan u tjednu donijet će dah proljeća s najvišim dnevnim temperaturama od 13 do 18°C!

Pretežno sunčano zadržat će se i u toplu nedjelju, no krajem dana moguće je postupno naoblačenje.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019