Mjesta u čamcima za spašavanje su se kupovala ?


 

Bogati Rusi prvi spašeni s Costa Concordije: Mjesta u čamcima za spašavanje su se kupovala?

TALIJANSKO tužiteljstvo pokrenulo je istragu zbog tvrdnji svjedoka da su putnici kruzera Costa Concordia prilikom evakuacije od članova posade doslovno kupovali mjesta u čamcima za spašavanje.

Engleski list Sun navodi kako je nekoliko svjedoka potvrdilo da su takvoj praksi pribjegli prvenstveno bogati Rusi koji su putovali prvom klasom. "Kada su sa broda na obalu stigli prvi čamci za spašavanje, potrčala sam upomoć očekujući djecu, žene i ozlijeÄ‘ene. MeÄ‘utim, u čamcima su sjedili samo zdravi muškarci i žene u večernjim haljinama, koji su govorili ruski", kazala je Franca Anichini.

Dok su Rusi trpali keš u ruke članova posade i sjedali u čamce, hendikepirani ljudi bili su prepušteni sami sebi, javlja La Repubblica.

Osim toga, javni tužitelj je istražiteljima sugerirao da se ne fokusiraju isključivo na propuste kapetana, već i na odgovornost koja leži na vlasnicima kompanije, prenosi Guardian. "Trenutno je sva pažnja koncentrirana na odgovornost kapetana, koji je pokazao da je nedorastao zadatku. Međutim, pravo je pitanje tko bira kapetana?", kazao je tužitelj Beniamino Deidda.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019