Mjesta u čamcima za spašavanje su se kupovala ?


 

Bogati Rusi prvi spašeni s Costa Concordije: Mjesta u čamcima za spašavanje su se kupovala?

TALIJANSKO tužiteljstvo pokrenulo je istragu zbog tvrdnji svjedoka da su putnici kruzera Costa Concordia prilikom evakuacije od članova posade doslovno kupovali mjesta u čamcima za spašavanje.

Engleski list Sun navodi kako je nekoliko svjedoka potvrdilo da su takvoj praksi pribjegli prvenstveno bogati Rusi koji su putovali prvom klasom. "Kada su sa broda na obalu stigli prvi čamci za spašavanje, potrčala sam upomoć očekujući djecu, žene i ozlijeÄ‘ene. MeÄ‘utim, u čamcima su sjedili samo zdravi muškarci i žene u večernjim haljinama, koji su govorili ruski", kazala je Franca Anichini.

Dok su Rusi trpali keš u ruke članova posade i sjedali u čamce, hendikepirani ljudi bili su prepušteni sami sebi, javlja La Repubblica.

Osim toga, javni tužitelj je istražiteljima sugerirao da se ne fokusiraju isključivo na propuste kapetana, već i na odgovornost koja leži na vlasnicima kompanije, prenosi Guardian. "Trenutno je sva pažnja koncentrirana na odgovornost kapetana, koji je pokazao da je nedorastao zadatku. Međutim, pravo je pitanje tko bira kapetana?", kazao je tužitelj Beniamino Deidda.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019